Ørnulf Opdahl, Nattstille. Foto Siri Wolland.
Ørnulf Opdahl, Nattstille. Foto Siri Wolland.

Vestlandskunstneren Ørnulf Opdahl har utstilling på Glasslåven kunstsenter på Gran,
fra 25. mai – 25. august 2019.

Tekst og foto fra utstillingen; Siri Wolland, kunsthistoriker og fotograf.

 

 

Kulturlandskapet Granavollen og Glasslåven kunstsenter er i grunnen akkurat passe langt unna Oslo til at man kan se på turen som en utflukt i seg selv. Og nettopp da åpenbarer det seg mange flotte muligheter en times radius unna hovedstaden, i kategorien «ut på tur» med dertil hørende kunstutstilling. Det virker som den unge voksne generasjonen ikke tar slike utflukter. Her var det grå gullet samlet.

Ørnulf Opdahl, (maleriet er ikke merket.) Foto Siri Wolland.
Ørnulf Opdahl, (maleriet er ikke merket.) Foto Siri Wolland.

Utstillingen heter «Mellom lys og mørke», men kunne også hete; Når vestlandsfjellene møter flatbygdene på Hadeland. Opdahls høye mystiske fjelltinder står i god kontrast med det grønne duvende landskapet utenfor. De kledde hverandre!

Ørnulf Opdahl, Utsikt. Foto Siri Wolland.
Ørnulf Opdahl, Utsikt. Foto Siri Wolland.

Jeg har sett på YouTube hvordan Opdahls fjell-malerier blir til. Det er litt av en prosess der lag på lag med maling og stoffer legges på, for så å tas av igjen. Deretter påføres nye lag. Det blir flotte malerier av slik. Dette bildet er min favoritt, og ble solgt raskt.

Ørnulf Opdahl, Bre. Foto fra utstillingen, Siri Wolland
Ørnulf Opdahl, Bre. Foto fra utstillingen, Siri Wolland

Kunsthistoriker Karin Hellandsjø innledet og Ørnulf Opdahl var hjertelig tilstede under åpningen.

Ørnulf Opdahl sammen med kunsthistoriker Karin Hellandsjø. Foto Siri Wolland.
Ørnulf Opdahl sammen med kunsthistoriker Karin Hellandsjø. Foto Siri Wolland.

Les mer om Glasslåven her.