Av kunsthistoriker, journalist og fotograf, Siri Wolland

4,5 milliarder års naturhistorie!

Den geologiske delen av museet var familiens store favoritt i mange år. Dinosaurer med mystiske navn og store størrelser har fascinert alle generasjoner. Historier om rare steiner, vulkaner, og formingen av jordkloden var overveldende for våre barn. Men formidlingen i museet trengte etter hvert sårt en modernisering.

Det har vært stengt lenge. 10 år. I mellomtiden har barna vokst til, men for en gjensynsglede det ble både for de store barna og de voksne!

Trykk på bildene for å se dem større.

Utstillingen om jordas historie og livets utvikling er fantastisk! Luftig, pedagogisk, fargefin og avstemt, aktiv, også på engelsk, og interessant presentert. Ansatte ved museet var hjertelig til stede og fortalte villig vekk. Foreldre og besteforeldre som hadde tatt med barna hit fikk igjen en super opplevelse.

Nye generasjoner skal forklares.

Dette er et gammelt ærverdig, fredet hus som har fått nytt liv. I 2.etasje er de gamle monterne beholdt, men nytt og gammelt sammen gir et solid inntrykk.

Helt til slutt måtte vi besøke den zoologiske delen av museet for å sjekke om støvet fortsatt lå tykt på de loslitte løvene. Og det gjorde det.. Det kommer ny aktuell utstilling i første etasje, så det er jo bra. Men håper det er zoologisk museum som får oppmerksomhet neste gang.

Museumsbutikken var som en godteributikk, og botanisk have er i vår-skrud. For en glede!

Les mer her