Tekst og foto fra utstillingene: Siri Wolland, kunsthistoriker og fotograf.

I 48 år har Rencontre d`Arles vært en viktig møteplass for profesjonelle fotografer og fotoentusiaster fra hele verden. Årets 40 utstillinger tar pulsen på samtidsfotografering fra mange land. Programmet viser en formidabel spennvidde og problemstillinger, som for eksempel fortellingene fra Colombia som har hatt konflikter og borgerkrig i over 50 år. Veldig interessant var det å se bildene og få inntrykkene fra den iranske utstillingen, som viser paradokser i hverdagsliv og etterkrigsperioder. I hele Arles finner man utstillingssteder, i gamle kirker, kjellere og klostre. Dette er fotokunst, dokumentarer, nye og gamle sjangre satt sammen i en fantastisk festival. Helt topp!

Det vil komme en serie med reportasjer og betraktninger fra fotofestivalen framover.

Les mer om festivalen her..

Fotofestivalen i Arles, og byen Arles. Foto: Siri Wolland.
Fotofestivalen i Arles, og byen Arles. Foto: Siri Wolland.