Tekst og foto fra utstillingen, Siri Wolland, kunsthistoriker, journalist og fotograf.

Jeg liker alltid Høstutstillingen. Jeg liker at uttaket er så anonymt og åpent som mulig. Mange kunstverk sendes inn til juryering og konkurransen er hard. Temperaturmåleren som skal måle årets tilstand i samtidskunsten kan alltid diskuteres, og Odd Nerdrums maleri «Tre menn i en båt» ble refusert. Nerdrum og Galleri Fineart fikk avduket maleriet i et kontorbygg på Aker Brygge likevel, og ny utstilling til våren ble lansert i sakens anledning. Det minner meg om «Salon de Refusés», De refusertes salong fra 1870-tallet omtrent som laget sine egne utstillinger etter å ha blitt avvist av juryen ved Parissalongen. Juryen har i år gjennomgått 2530 søknader og 118 verk har fått plass i årets utstilling. Flere enn Nerdrum er nok skuffa..

Det er flere ting jeg merket meg ved i denne utstillingen. Det var mange kunstverk som hadde fargeflater satt sammen i kunsten. Denne typen kunstuttrykk oppleves som litt gammeldags, men har tydeligvis fått en renessanse. Min mening er også at det er her «det kjedelige» ligger i denne utstillingen. Humor mangler. Folks kreative og humoristiske tilnærming til temaer i kunsten pleier å være et høydepunkt, men manglet denne gangen. Med noen hederlige unntak. Positivt er at flere kunstnere er godt voksne mennesker, og det var flott at aldersmiksen var god. Her er noen eksempler på det jeg likte godt på årets Høstutstillingen, og smaken er forskjellig. Det er jo morsomt i seg selv.

Trykk på bildene for bildetekster og større bilder.

Les mer her.