Som fotograf er jeg alltid på jakt etter gode motiver. En ubotelig nysgjerrigper. Siden vi er i den sørfranske byen Arles for å se Fotofestivalen som jeg omtaler i bloggen nedenfor, er jeg fotografisk på utkikk etter Arles særegenheter.
Arles ligger ved elven Rhônen som deler seg i to før den når sjøen, og byen har en lang historie. Den ble grunnlagt ca år 600 før Kr. og var en viktig gallo-romersk by. Amfiteateret fra år 90, er det største etter Colosseum i Roma, og det romerske teateret fra 1.århundre f. Kr. hadde plass til 10.000 mennesker. En viktig og stor by i sin tid. Byen ble innskrevet på UNESCOs verdensarvliste i 1981.
Gateløpene har et typisk middelalderpreg der de smyger seg tett mellom de eldgamle bygningene. Og vinduene da, i alle farger, særlig blå-turkise sjateringer, står ofte litt på gløtt, nesten flørtende lukket, for mest å holde varmen ute. Noen vinduer er helt åpne, og da ser jeg kanskje mitt snitt til å fotografere inn.. Man ser ut av et vindu, men man titter inn gjennom vindu. Her er Arles øyne. Arles særegne vinduer er verd en liten studie. Vær så god:)

Tekst og foto: Siri Wolland

Les mer om Arles her
eller her