Unni Wilhelmsen feirer 20 år som artist i år. Det er vel verd å bli med på festen.

Unni Wilhelmsen © Fotograf Johs. Bøe
Unni Wilhelmsen © Fotograf Johs. Bøe

Det er 20 år siden Unni Wilhelmsen ga ut debutalbumet sitt «To Whom It May Concern». Plata var en umiddelbar suksess, og stakk av med to spellemannspriser for året 1996. Siden den gang har hun gått fra å være utgitt på et stort internasjonalt selskap, til å drive sitt eget label og gi ut musikken sin selv.

Unni er en artist med integritet og tonnevis av hjertevarme. I 20 år har hun reist rundt i Norge med sine gitarer og selvskrevne låter. Hun er ikke blant dem som stikker på bakrommet etter konserter, men blir gjerne igjen i salen og slår av en prat med publikum. Med nærmere 2000 konserter bak seg, har hun fått mange venner og trofaste fans landet rundt.

Unni er også en meget habil gitarist. I 2013 ble hun gitarist i det norske popbandet Di Derre, da hun overtok plassen etter Knut Nesbø, som døde tidligere samme år.

Unni har gitt ut til sammen åtte album. Det siste er «Unni Wilhelmsen live med Bodø Rythm Group & Bodø Sinfonietta (2013)».

På Rockefeller 13.oktober feirer Unni Wilhelmsen sitt 20-årsjubileum. Her blir det spennende musikalske gjester, og – tipper vi – et gjenhør med mange av Unnis beste låter. http://www.rockefeller.no/rf131016.html

Tekst: Karen Thommesen