En fotoutstilling med fotograf Jan C Schlegels bilder i Galleri Willas Contemporary, i Oslo.

"Tribes of Our Generation" av fotograf Jan C Schlegel. Galleri Willas Contemporary, Oslo. Foto fra utstillingen: Siri Wolland
“Tribes of Our Generation” av fotograf Jan C Schlegel. Galleri Willas Contemporary, Oslo. Foto fra utstillingen: Siri Wolland

Min identitet spiller en stor rolle i mitt liv. Identitet er sikkert like viktig for andre også. Hvordan får man en identitet? Man må ta noen valg, og det kan jo være vanskelig. Jeg har med meg ungdommer på fotoutstilling. Man kan vise tilhørighet på mange måter. Hvordan vi velger å framstille oss selv, vil si noe om hvilken gruppe eller klan vi identifiserer oss med. Det krever symboler og innpakning, i tillegg til mange andre ting selvfølgelig. Fotografiene og portrettene i denne utstillingen viser mennesker med kraftige symboler på kroppen. De har tatt noen dramatiske valg.

“Schlegels subject matter in Tribes of Our Generation are people who act as role models in their subcultures, and linked together on instagram, youtube and outher social media”, i følge utstillingsteksten fra Willas.com.

Ungdommers bruk av bilder og symboler på kropp og sosiale medier, former også identitet. Spennende diskusjoner ble gjort i heimen etter besøket.

Fotografisk sett liker jeg disse sterke portrettene fordi kontakten er god mellom person og fotograf, i tillegg til at serien er godt teknisk gjennomført. Kopiene med sterk kontrast kler portrettene. Bildene fanger meg. Fotografiene er enkle nok og lar kroppene tale for seg. Og det gjør de.

Tekst og foto: Siri Wolland, kunsthistoriker og fotograf.