Talek, en liten by i Kenya. Foto: Siri Wolland
Talek, en liten by i Kenya. Foto: Siri Wolland

Talek er en liten by i sørvestre del av Kenya, i Mara regionen. Byen Talek ligger ved elven Talek. Byen oppsto på 1980-tallet fordi folk omkring møttes der for å drive marked og handel. Markedet holdes annenhver dag og utgjør fortsatt hoveddelen av forretningslivet i området. Små butikker og servicenæring, i tillegg til skole er opprettet i byen. Ca 3000 mennesker bor fast her, og flere tusen kommer til på markedsdagene. Byen mangler infrastruktur og søppelhåndtering mangler. Arkitektonisk er byen selvgrodd, men mange bygninger er bygd opp av mur. Bølgeblikk og restmaterialer blir også brukt. Talek-området ligger nær Masai Mara nasjonalpark.

Talek, en liten by i Kenya. Foto: Siri Wolland
Makutano Hotel i Talek, en liten by i Kenya. Foto: Siri Wolland

Dette var en flott arkitektonisk-fotografisk byvandring, i all sin særegenhet.

Tekst og foto: Siri Wolland, kunsthistoriker og fotograf