Tekst, foto og video fra atelieret; Siri Wolland, kunsthistoriker, journalist og fotograf.

Billedkunstnerne Erik Formoe (f.1953) og An Doan Nguyen (f.1978) deler atelier i gamle Fredrikstad Bryggeri, og de samarbeider om å male en bildeserie som ikke har fått navn ennå. Et stort maleri ble akkurat ferdig. De blander begges ferdigheter, styrker og preferanser, farger, teknikk og uttrykk, og blir enige om resultatet. Som i en lang utstrakt dialog uttrykker den ene seg på lerretet en uke, før den andre overtar og former og maler den neste. Begge kunstnerne sier at de ikke ville ha kunnet malt slike bilder, hadde det ikke vært for dette uvanlige samarbeidet. Det er to ganske forskjellige kunstnere som har funnet tonen i dette kunstuttrykket! De arbeider mot en felles utstilling i Galleri A i Oslo i 2022.

Her kan du høre hva kunstnerne har å si om sitt kunstuttrykk, og skroller du nedover får du se flott kunst!

Erik Formoe forteller om sin malerteknikk.
Kunstnerne forteller om sin arbeidsmetodikk.