MELK Galleri

melk7a
Sandra Vaka Olsen i samtale Foto: Siri Wolland

Tekst og foto: Siri Wolland. Kunsthistoriker og fotograf.

Kunstneren Sandra Vaka Olsen (f. 1980) stiller ut sine verk på MELK, og innledet sin artist talk med å forklare at vann er det sentrale i hennes kunst. Vannet er fritt. Ingen eier vannet. Hun fotograferer vann på dataskjermen, enten et bilde fra internett eller et av sine egne fotografier. Så maler hun med aqua gel på skjermen. Gjerne formen Jug som utstillingen heter, eller vannmugge. Dette vannstoffet aqua gel tørker ikke eller beveger seg ikke, slik at hun får fotografert stoffet. Og det blir slik vann på vann. Nesten som en skulptur, forteller hun. Lag på lag med vann, som kan gi et perspektiv og skulptural form. En lek med skulptur av vann. Hun vil lage foto som maleri eller skulptur. Hun bruker ikke printer, men gammeldags mørkeromsteknikk i produksjon av bildene.
De firkantede rammene eller boksene rundt bildene er en del av bildets skulpturale element. Glassboksene er noen steder gravert inn mot fotografiets linjer.

melk4a
Fra utstillingen. Foto: Siri Wolland

Utstillingen varer til 13. november 2016

MELK er et kunsterstyrt galleri for ny skandinavisk fotografi. http://www.melkgalleri.no/

Oslo Art Weekend
14-16 oktober 2016
http://www.osloartweekend.no
Oslo Art Weekend arrangerer utstillingsåpninger, foredrag, omvisninger og performancer på visningssteder for samtidskunst over hele Oslo. Dette er samtidskunstens weekend. Veldig interessant begivenhet , men markedsføringen har vært diskret.