Fotofestivalen i Arles. "Urban Impulses". Fotograf; Enrique Bostelmann, Mexico. Villahermosa,1984. Untitled, 1969. Emilia,1971. Untitled,1971. Foto fra utstillingen: Siri Wolland.
Fotofestivalen i Arles. “Urban Impulses”. Fotograf; Enrique Bostelmann, Mexico. Villahermosa,1984. Untitled, 1969. Emilia,1971. Untitled,1971. Foto fra utstillingen: Siri Wolland.


Tekst og foto fra utstillingene: Siri Wolland, kunsthistoriker og fotograf.

Det har vært interessant å følge Fotofestivalen i Arles i noen år, og sett utviklingen og endringene i fotografiske uttrykk og kurateringen av disse.  Riktig mange spennende fotografer og utstillinger har vært vist! Det har vært presentasjoner av gamle, gode, kjente fotografer, det har vært idèbaserte utstillinger, noe curiosa, og det har vært fotografier inndelt i land eller spesielle områder og problemstillinger.
Fotofestivalen har alltid vært spesielt hyggelig å besøke fordi Arles er en nydelig by. Utstillingene ligger tett i tett i denne eldgamle byen, i alle gamle kirker, klostre, nedlagte hospital, kjellere og andre egnede steder. Det er som regel veldig varmt når vi er der, og det er mange spisesteder og kafeer over hele byen. Alle behov blir ivaretatt.

Årets utstilling hadde særlig politiske temaer og hvordan fotokunsten arter seg i områder der det er politiske og eller religiøse utfordringer. Iran: 38 Years, gjorde inntrykk (se tidligere bloginnlegg), og Latina, med fotografer fra særlig Colombia er spennende. Den gode idèen å merke seg i år er «Looking for Lenin» -serien som handler om (dokumentasjon av) etterlatte Lenin-statuer i Uraina. En ettertenksom og morsom serie.

Det er også utstillinger og fotoserier jeg ikke likte, selv om idèen kunne være god eller interessant. Den siden av kritikken må vente til neste år..  Gleden over de imponerende bildene er større i år.

Her er et lite knippe av spennende bilder.
Les mer om fotofestivalen her.

Fotofestivalen i Arles. "Looking for Lenin". Fotografer; Niels Ackermann og Sèbastien Gobert. 2016. Foto fra utstillingen: Siri Wolland.
Fotofestivalen i Arles. “Looking for Lenin”. Fotografer; Niels Ackermann og Sèbastien Gobert. 2016. Foto fra utstillingen: Siri Wolland.
Fotofestivalen i Arles. "Looking for Lenin". Fotografer; Niels Ackermann og Sèbastien Gobert. 2016. Foto fra utstillingen: Siri Wolland.
Fotofestivalen i Arles. “Looking for Lenin”. Fotografer; Niels Ackermann og Sèbastien Gobert. 2016. Foto fra utstillingen: Siri Wolland.
Fotofestivalen i Arles. "Urban Impulses". Fotograf; Enrique Bostelmann, Mexico. Print 1987. Foto fra utstillingen: Siri Wolland.
Fotofestivalen i Arles. “Urban Impulses”. Fotograf; Enrique Bostelmann, Mexico. Print 1987. Foto fra utstillingen: Siri Wolland.