Tekst og bilder, Siri Wolland, kunsthistoriker, fotograf, journalist og artfluencer.

Jeg har gjort en stor endring i yrkeslivet. Jeg er min egen arbeidsgiver. Fortøyningen til det tradisjonelle arbeidslivet er endret, stupet er tatt og jeg er i lufta! Jeg er 60 år og svever høyt!

Jeg har samlet sammen all min glede, kunnskap og erfaring for å jobbe de siste årene av mitt yrkesaktive liv i kunsten. Jeg skriver, fotograferer, filmer, jeg er kunstblogger og Artfluencer i Cultura Notes og jeg maler og tegner. Hele min tid. Det lever jeg av og for. (I tillegg har jeg noen faste oppdrag naturligvis.)

-C’est parti. Jeg skal ha fotokunstutstilling i Paris i mars 2023. Om ikke ringen er sluttet, så kommer jeg alltid tilbake til Paris! 40 år etter den gryende starten av fotografkarrieren, er jeg tilbake. Like forventningsfull og lykkelig. Nå med fotografier fra Norge og Martinique.

Jeg har arbeidet med et kunstprosjekt som kalles Art Fusion. Jeg har studert, opplevd, levd, møtt, og knyttet meg til karibisk kunst, fra Martinique. Martinique er et fransk oversjøisk departement og dermed i EU. Jeg har blant annet studert hva som skjer når de fantastiske, varme, fargerike motivene på øya brukes og tolkes i en svart/hvit Nordic Noir-stil, og satt sammen med fotografier av norske motiver i samme sjanger.  Jeg vil påstå at våre kulturer har historie og melankoli i seg som kan sees på i et Nordic Noir perspektiv, med stort hell.

Tidlig i vår hadde jeg en fotokunstutstilling i hovedstaden Fort-de-France, i galleriet Un Oeuf, som het «Caraïbe rencontre Nordique Noire et vice versa.»  Det er i tilknytning til dette prosjektet at jeg er så heldig å få stilt ut bildene mine også i Paris, fra 6-27 mars 2023. Planleggingen starter nå.

Tidlig på 1980-tallet tok jeg fotografutdannelsen min på Fotoskolan i Stockholm, og dro videre til Paris på lykke og fromme. Jeg fikk oppdrag som fotograf og fotoassisistent i mote, film og TVbransjen. Min allerede mangeårige erfaring som mannequin i Team Modeller gjorde at jeg fikk arbeidstillatelse i Frankrike og fikk tjent penger til livets opphold som modell for de fleste store moteskaperne der. Og det holdt liv i fotografkarrieren min, når sant skal sies. Hele 80-tallet var fylt av eventyr som stuntmann, sirkusskole-elev, mer film og foto, utstillinger, og da 90-tallet dukket opp kom også lidenskapen for kunst. Mitt con-amore-prosjekt om å ta en mastergrad i kunsthistorie startet.

Jeg har samtidig hatt en spennende og solid karriere som kommunikasjonssjef i mediebransjen, i det offentlige og det private næringsliv. Heldig er jeg som fikk være med på så mange kule prosjekter. Men nå er det også historie.

Å ha et meningsfullt arbeidsliv i tillegg til erfaringene fra kunsten, har presset fram lysten til å stupe ut i kunstlivet med hele mitt virke, uten sikkerhetsline, men med tro på oppvinder og flyteevne. Mitt liv som stupedame fortsetter.

Jeg har laget nye nettsider og snart er en liten nettbutikk på plass. Sjekk gjerne ut www.siriwolland.no.

Noen actionbilder bare..