Tekst og foto fra utstillingene, Siri Wolland, kunsthistoriker, fotograf og artfluencer.

Fotofestivalen har mange foredrag i løpet av perioden. Sjekk programmet.

De fleste store byer har egen fotofestival der alt som kan krype og gå i den utvidede fotobransjen kan møtes og vise fram sitt virke! Også i Oslo. Fotoentusiaster, profesjonelle fotografer, gallerier, museer, eiendomsutviklere, skoler, med flere, har tatt alle vegger og gulv i bruk i Det gamle biblioteket i Oslo. Det er til å bli lykkelig av!

Rikdom – makt, mangfold og kontraster er tema for årets festival. Fotografiet som kunst, i konsept, som øyeblikks dokumentasjon, dokumentar, som propaganda og virkemiddel, aktivisme, i sjanger, filosofi og som teknisk verktøy. Fotografi er rett og slett kult!

Jeg har vært på fotofestivalen i Arles i Frankrike mange ganger og ser hvordan en fotofestival kan rigges for bransjen, men også hva den kan bety for byen. Jeg håper Oslo Negativ får lov til å utvikle seg til å bli Oslos fotografiske trekkplaster for hele landet, men også internasjonalt! Det er på god vei.

Lokalene er helt grønsj (i mangel på et annet ord) og det kler festivalen. Man kan oppleve mange fine foredrag også! Åpenbare fotografiske perspektiver mangler ennå, men det viktigste nå er at mange folk kommer på besøk og ser spennende fotografi. Og tar med seg inspirasjonen videre!

Les mer om Oslo Negativ her:

Trykk gjerne på bildene for å øke størrelse og se bildetekst.

@oslonegativ