Av Siri Wolland, fotograf, kunsthistoriker, artfluenser og absolutt subjektiv kursholder!

Fotokurs på Taormina, Sicilia. Jeg var den eneste som "fikk lov" til å fotografere omgivelsene! Alt til sin tid.
Vulkanen Etna er ganske fredlig i dag.

Vi har holdt fotokurs i vakre Taormina på Sicilia nå i månedsskifte april-mai 2023. Nysgjerrige og vitebegjærlige damer som ikke kjente hverandre fra før fikk oppleve nydelige La Prora, et renovert, forhenværende pensjonat som det norske ekteparet Astrid og Øystein Øyehaug med kjærlighet og litt frustrasjon vil jeg tro, har gjort i stand til ny bruk. Astrid er dessuten en lidenskapelig kokk og jeg vil si ekspert på Siciliansk kjøkken, så måltidene var også en fest og opplevelse i seg.

Fotokurs på Taormina, Sicilia. Jeg var den eneste som "fikk lov" til å fotografere omgivelsene! Alt til sin tid.
Fotokurs på Taormina. Astrid kokkelerer.

-Bli en bedre fotograf på Sicilia, annonserte vi noen måneder i forveien! Kamera-typer og redigering på PC er ikke det viktigste, for her skal man ut å fange lyset, skape historier og fortelle dem med fotografiene. Teknikk og enkel teknologi ble gjennomgått, men inspirasjon, planlegging, komposisjon, prøve og feile, er viktige ingredienser. Dette er et kurs for alle, uansett bakgrunn. Alle får vise og diskutere sitt nye prosjekt og bilder individuelt, men også sammen i plenum. Det er lærerikt og motiverende.

Alle deltagerne hadde med seg fotografier fra tidligere, som de likte godt og kunne vise hva de er opptatt av for tiden. Jeg tror det er vanskelig å være forberedt på det som nå skjer.
Alle deltagerne laget fotoprosjekter som utfordret dem selv, og endret måten de før hadde sett på fotografi, snapshots, turistbilder, familiebilder, avbildning av ting (pack shots). Alle fotograferte, fanget lyset og fortalte sine historier som de aldri hadde gjort før. Det ble selvfølgelig fantastiske bilder!

Min rolle var inspirator, diskusjonspartner, rådgiver og ærlig varer dessuten lengst. Tilbakemeldingene var ærlige, men forklaringene forståelige. Det tar tid å lage gode bilder, og konsentrasjon er nødvendig. Jeg har vært fotograf i 40 år og den fotografiske nysgjerrigheten stopper aldri. Tre gode dager på Sicilia gir en smakebit!

Vi planlegger et nytt fotokurs i april/mai 2024, på samme fantastiske sted! Så bli med da vel og opplev dette eventyret, stedet, været, historien, maten og drikken, og bli en bedre fotograf!

Jeg lover begivenhetsrike dager!

Ta kontakt for mer informasjon og reservasjon.
astrid@oyehaug.com
https://www.laprorataormina.com

Etterord:
Vi har hatt et slik kurs her før i 2018, sammen med Astrid og mins venninne og kunstnerkollega Birgit Holtermann som gikk bort så alt for tidlig, sommeren 2021 bare 60 år gammel. En tanke går til henne, og hun var nok med oss i ånden.