Kunstprosjektet mitt Art Fusion fortsetter i Paris. Fotografiene fra Martinique og Norge i sjangeren Nordic Noir skal vises på Den norske klubben i Paris fra 9-27 mars. (Utstillingen er åpen fra 6.mars) Vernissage er torsdag 9.mars kl 18.00.

Jeg har skrevet om prosjektet før, se lenker nedenfor.

Paris kjærlighetens by

Egget, som kunstnerisk livgiver.

Keramikk og skulptur i historiske omgivelser

Karneval er feiring og protestbevegelse.

Fotokunstutstilling på Martinique

Art Fusion

Info om fotoutstilling i Paris
Info om fotoutstilling i Paris

Og nå skal vi til Paris, og utstillingen heter Les Caraïbes rencontrent le Nordique Noir et vice versa. Karibia møter Nordic Noir og visa versa på norsk.

Sjangeren Nordic Noir er egentlig er en typisk skandinavisk litteratur og særlig krim-sjanger, og som er ganske mørk og introvert. Sjangeren er vanlig i film og TV-serier, der helten er sliten og tynget av egne utfordringer. Typisk trekk er realistisk stil, enkel dialog, få klisjeer og metaforer, men med en mørk humor. Sjangeren har en tydelig melankoli. Slik kan fotografier også virke og tolkes inn i Nordic Noir-sjangeren. Jeg mener og tror at alle mennesker vil kunne kjenne seg igjen i melankolien i bildene og sjangeren Nordic Noir.

Konseptet Art Fusion er kunsthistorisk og dokumentarisk i tillegg til kunstnerisk. Prosjektet er viktig for meg fordi kunst er et uttrykk for hvem vi er, og kunst er en skapende kraft i samfunnet. Kunst er viktig for økt forståelse og toleranse mellom mennesker, og jeg mener at ny kunnskap gir inspirasjon og glede for utøvere og publikum. 

I tillegg er jeg veldig glad for å ha fått et reisestipend av NFFO (Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening) for å kunne skrive boken som har arbeidstittel; En kunsthistorikers reise til Martinique.

Dette er en invitasjon til deg/dere som kanskje allerede er i Paris på det tidspunktet, eller har lyst på en unnskyldning til å dra, om å komme til Cercle Norvégien de Paris, 242 rue de Rivoli, i sentrum av Paris for å se utstillingen og kanskje spise lunsj?
Den norske og svenske klubben har et utmerket spisested sammen her.

Fotografiene kan kjøpes i nettgalleriet mitt.

Hjertelig velkommen!

Invitasjon til vernissage 9.mars kl 18.00
Invitasjon til vernissage 9.mars kl 18.00
Spennende utstilling i Paris!